Tien nominaties voor Klokhuis Wetenschapsprijs 2020 bekend

De tien nominaties voor de Klokhuis Wetenschapsprijs 2020 zijn bekend. Tot 13 november kunnen kinderen stemmen op hun favoriete onderzoek, dat is ingestuurd door universiteiten, hogescholen en umc’s in heel Nederland. Dit meldt het Klokhuis.

Dit jaar zijn er door de Nederlandse universiteiten, umc’s en hogescholen ruim zestig onderzoeken ingezonden voor de Klokhuis Wetenschapsprijs. De 10 meest interessante en relevante wetenschappelijk onderzoeken voor kinderen van 9 tot en met 12 jaar zijn genomineerd voor de Klokhuis Wetenschapsprijs. Kinderen kunnen vanaf nu tot en met 13 november stemmen op hun favoriete onderzoek. Een greep uit de onderwerpen: Kun je reizen in de tijd? Kun jij beter liegen dan je ouders? Hoe kan een spel helpen als je vaak bang bent? De Plastic-Soep-Detectives.
 
De Klokhuis Wetenschapsprijs wordt uitgereikt op zondag 15 november 2020, tijdens de junioropening van InScience. Het is de vijfde keer dat de prijs wordt uitgereikt. Aan het onderzoeksgebied van het winnende onderzoek wordt een wetenschapsaflevering van Het Klokhuis gewijd die wordt getoond tijdens InScience 2021. Ook zal de Klokhuisaflevering over het winnende onderzoek van 2019, ‘Hersenen in je buik?’ van arts-onderzoeker Veerle Melotte (Maastricht UMC+) worden vertoond.
 
Door: Nationale Onderwijsgids