LKvV lanceert woensdag voor studenten bewustwordingscampagne coronavirus

Op woensdag 21 oktober wordt de campagne ‘Daar doen we het voor’ gelanceerd. De campagne van de Landelijke Kamer van Verenigingen moet de bewustwording van corona onder studenten vergroten. Minister Van Engelshoven zal samen met VSNU-voorzitter Pieter Duisenberg de campagne lanceren. Dit meldt Rijksoverheid.

Bij de Landelijke Kamer van Verenigingen (LKvV) zijn veel studentenverenigingen bij aangesloten. Zij hebben dus een groot bereik en zijn daarom de uitgelezen vereniging om bewustwording onder studenten over corona te vergroten. Want juist studenten van verenigingen hebben maken met de aangescherpte coronamaatregelen. De campagne ‘Daar doen we het voor’ moet de studenten meer inzicht geven in corona en de maatregelen die daarmee gepaard gaan.
 
Minister Van Engelshoven zal samen met VSNU-voorzitter Pieter Duisenberg de campagne lanceren. Dit gebeurt op woensdag 21 oktober vanaf 16.30 uur in Utrecht. 
 

Over de LKvV

De LKvV zet zich sinds 1967 in voor de Nederlandse studentengezelligheidsverenigingen. Inmiddels zijn er 48 verschillende studentengezelligheidsverenigingen uit 13 studentensteden aangesloten bij de LKvV, wat neerkomt op 44.000 actieve verenigingsstudenten.
 
Door: Nationale Onderwijsgids