Prinses Margriet lid Comité van Aanbeveling Prinses Christina Concours

Prinses Margriet is lid geworden van het Comité van Aanbeveling van het Prinses Christina Concours. De Prinses neemt deze functie over van haar vorig jaar overleden zuster Prinses Christina. Prinses Christina verbond dertig jaar geleden haar naam aan het concours. Dit meldt Rijksvoorlichtingsdienst.

Het Prinses Christina Concours laat kinderen en jongeren kennismaken met muziek en stimuleert hen in hun muzikale ontwikkeling. Met onder meer concoursen en een rijdende concertzaal biedt het Prinses Christina Concours een podium voor muziekeducatie en talentontwikkeling.
 
Van 23 tot en met 25 september wordt de nationale finale van het Prinses Christina Klassiek Concours uitgezonden via de website en socialmediakanalen van het Prinses Christina Concours. Een dag later maakt Prinses Margriet in een video-opname de prijswinnaars bekend in de categorieën 12-14 jaar, 15-19 jaar en conservatoriumstudenten. De finale wordt dit jaar digitaal georganiseerd vanwege de maatregelen omtrent de uitbraak van het coronavirus.
 
Door: Nationale Onderwijsgids
Afbeelding: RVD / Martijn Beekman