Vera Habers, Cora Kromdijk (Marketing, Toerisme & Vrijetijdsmanagement) en Betsie Hingstman (Management, Finance en Recht) hebben woensdag de Tabe Mulderprijs gekregen tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst van Inholland Amsterdam/Diemen.

De drie medewerkers van Inholland worden geprezen vanwege hun inzet om het studiesucces van studenten te vergroten met innovatieve projecten.

Habers, coördinator van het cluster Vrijetijdsmanagement en beleidsmedewerkers Kromdijk en Hingstman werkten de laatste drie jaar aan innoverende projecten zoals FIT4Inholland. Dit is een speciaal zomerprogramma waaraan nieuwe studenten vrijwillig mee kunnen doen om hun kennis van de Nederlandse en Engelse taal, bedrijfseconomie, rekenvaardigheid en presentatietechnieken bij te spijkeren.

Vera, Cora en Betsie zijn verder initiatiefnemers voor het leerwerkbedrijvencentrum in de bibliotheek in de Wildenborch. Meerdere leerwerkbedrijven houden daar kantoor en kunnen zo profiteren van elkaars kennis, kunde en netwerken. Het leerwerkbedrijf Tour Inholland heeft daar bijvoorbeeld alle activiteiten georganiseerd voor de Starter's Kit.

De Tabe Mulderprijs dateert al uit de tijd voordat Hogeschool Holland in Diemen door fusie opging in Hogeschool Inholland. De prijs werd in het leven geroepen toen de docent Tabe Mulder, zelf de eerste winnaar van de prijs die later naar hem werd vernoemd, met pensioen ging.

Hij werd destijds onderscheiden omdat hij een zeer betrokken en gedreven docent was. Na de fusie werd afgesproken om de prijs te handhaven voor medewerkers die hun hoofdaanstelling op de locatie Amsterdam/Diemen hebben.

De prijs is een geldbedrag van 3000 euro , te besteden aan ‘het onderwijs', en een portretfoto in de bestuurslobby van De Wildenborch.