Vier pas afgestudeerde logopediestudenten van Fontys Paramedische Hogeschool hebben gisteren de Bachelor Logopedie Prijs Nederland in ontvangst genomen.

Marloes Korthout, Suzanne Luca, Evelien Schouten en Meike Verlaar wonnen de prijs voor hun afstudeerscriptie over een instrument om taal- en communicatiestoornissen te meten bij kinderen.

Alle zeven opleidingen Logopedie in Nederland stuurden een afstudeerproject in voor de prijs die 750 euro bedraagt. De jury koos voor de afstudeerscriptie van de Fontysstudenten omdat zij zichzelf de moeilijke taak hadden opgelegd een artikel met wetenschappelijke potentie te schrijven dat aansluit bij nieuwe ontwikkelingen in het werkveld.

De Bachelor Logopedie Prijs is vijf jaar geleden ingesteld door de beroepsvereniging NVLF en het landelijke overleg van logopedie-opleidingen om een brug te slaan tussen werkveld en opleiding.

Het is de bedoeling dat de afstudeerwerkstukken aansluiten bij de actualiteit in het werkveld en een bijdrage leveren aan de professionalisering van het beroep van logopedist.