Een internationale delegatie van professionals uit het Hoger Onderwijs heeft deze week een bezoek gebracht aan Almere. Aanleiding voor het bezoek was de jaarlijkse internationale week van de Christelijke Agrarische Hogeschool (CAH).

De gasten werden ontvangen door wethouder René Peeters (Onderwijs), die met hen in gesprek ging over de ambities van de gemeente Almere en de wijze waarop de CAH daaraan een bijdrage kan leveren, ook op internationaal gebied.

De CAH, met haar vestigingen in Dronten en Almere, heeft een lange traditie als hogeschool met een sterk internationaal netwerk. Daarom is er jaarlijks een internationale week, waarin gasten van veel universitaire partnerinstellingen de hogeschool bezoeken.

Tijdens de internationale week geven de gasten colleges, zijn er trainingen en bijeenkomsten om tot nieuwe werkafspraken te komen en worden er excursies georganiseerd om de banden met het bedrijfsleven weer te geven.

Doel van dit alles is om het internationale netwerk van de CAH te verstevigen, waardoor de internationale opleidingen van de CAH blijven floreren en docenten en studenten in interessante uitwisselingsprojecten kunnen blijven deelnemen.

De CAH Almere is recentelijk van start gegaan in Almere Poort, maar wil op termijn net zo actief worden op internationaal gebied als de CAH Dronten. De ambitie van CAH Almere past goed bij de ambitie van de gemeente Almere in het kader van (internationaal) hoger onderwijs.

Wethouder René Peeters: "Het is prachtig om te constateren dat de ambities van de gemeente Almere en de CAH gelijk zijn: we streven naar een duurzame, groene, waterrijke stad, met zowel een nationale als een internationale oriëntatie. Daarnaast streven we beiden naar een krachtige samenwerking met en naar het aantrekken van nieuwe (internationale) bedrijven. Het ondernemerschap van de CAH past naadloos bij deze energieke, dynamische stad."

Bron: AllePersberichten.nl