Op donderdag 18 november om 15.30 uur presenteren Ruben van der Meer en Tijl Beckand een kennisquiz op NHL Hogeschool. De improvisatietalenten, bekend van de televisieprogramma's De Lama's en Echt Waar?! zijn de quizmasters van de NHL Battle.

Aan deze kennisquiz doen 40 teams van NHL-studenten en -medewerkers, Havo-scholieren en MBO-studenten van scholen uit de regio mee. In de pauze van de NHL Battle gaat bovendien een uniek project in première: de NHL Lipdub.

NHL Battle
De NHL Battle wordt al voor de vierde keer georganiseerd en is een bekend en populair evenement geworden. NHL'ers en scholieren en studenten van scholen uit de regio hebben zich dan ook massaal opgegeven voor de kennisquiz.

De Battle is afgeleid van Murphy's Quiz Night, een populaire kennisquiz die wereldwijd in de kroegen wordt gespeeld. Deelnemers worden getoetst op hun parate kennis op het gebied van o.a. sport, wetenschap, aardrijkskunde en showbizz.

Première Lipdub-clip ‘Famous'
Tussen de vragenronden door gaat bovendien een bijzonder NHL-product in première: de Lipdub. In deze muziekclip die in één take is opgenomen, playbacken NHL-studenten het nummer ‘Famous' van de band Scouting For Girls. Met deze Lipdub sluit de NHL aan bij een van de grootste hypes op internet.

De Lipdub is door vierdejaars studenten van de opleiding Communication & Mutimedia Design gemaakt.