De eerste lichting studenten van de Johan Cruyff University (JCU) Tilburg kreeg vorige week het propedeusegetuigschrift uitgereikt. De JCU is een differentiatie van de opleiding Commerciële Economie, sportmarketing voor topsporters en bestaat nu ruim een jaar.

De Johan Cruyff University Tilburg startte vorig jaar met 25 studenten. Daarvan volgen er nu nog zestien de opleiding. Negen studenten mochten gisteren op het Tilburgse Stadshuis het propedeusegetuigschrift in ontvangst nemen in aanwezigheid van de wethouder sport Jan Hamming.

Omdat de studenten topsport met studie moeten combineren is de JCU de enige opleiding van Fontys Economische Hogeschool Tilburg waar je twee jaar over je propedeuse mag doen, zegt opleidingscoördinator Lars Hagen. ‘Maar deze negen studenten hebben het dus toch al in één jaar gehaald'.

Topsporters
Om toegelaten te worden moeten studenten in de nationale top van een sport zitten, uiteraard gemotiveerd zijn en natuurlijk ook voldoen aan de vooropleidingseisen voor een hbo-opleiding Commerciële Economie. Dit studiejaar zijn 34 nieuwe topsporters aan de opleiding begonnen.