Deze maand ontving Ryan Koolwijk zijn hbo-diploma CE/SportMarketing & Management. Ryan volgde zijn opleiding in de speciale Topsportklas van Hogeschool Rotterdam.

Het is een bijzondere prestatie dat Ryan naast zijn topsportactiviteiten bij Excelsior en de ontwikkeling die hij binnen zijn sport heeft doorgemaakt, ook nog in staat is geweest om zijn hbo-diploma te behalen.

Binnen het hoger onderwijs krijgt topsport een steeds prominentere plaats, omdat het aantal studenten dat naast hun studie een sport op hoog niveau beoefent, de laatste jaren is toegenomen. Steeds meer jongeren kiezen er bewust voor om hun sport- en maatschappelijke carrière hand in hand te laten gaan.

Bekende gediplomeerden gingen Koolwijk voor op de Hogeschool Rotterdam: Teun de Nooijer, Erik Jazet, Kristie Boogert (tennis), en Edith Bosch (judo).

In de praktijk betekent dit voor topsporters zowel investeren in hun sport, als ook in hun maatschappelijke carrière. Niet iedereen blijkt daartoe in staat, of heeft het doorzettingsvermogen om de opleiding succesvol af te ronden.

Ryan Koolwijk heeft zichzelf op beide velden overtroffen en zijn studie toch doorgezet.