NHL Hogeschool wordt op vrijdag 29 oktober omgedoopt tot een heuse filmset: studenten van de opleiding Communication & Multimedia Design nemen die middag een University Lipdub op.

Een Lipdub is een vrolijke muziekclip die in één shot is opgenomen in een schoolgebouw. NHL-studenten playbacken tijdens de opnames het nummer ‘Famous' van de band Scouting For Girls. Met deze Lipdub sluit de NHL aan bij een van de grootste hypes op internet.

De videoclip laat verschillende afdelingen van het NHL-gebouw zien. Onderweg volgt de camera ongeveer 150 playbackende en dansende studenten en medewerkers. Het schoolgebouw ondergaat een hele metamorfose voor de Lipdub.

Zo wordt de centrale hal omgetoverd tot een night club, de kantine omgebouwd tot dansvloer én er komt een rode loper van tien meter lang te liggen in de kantine. De Lipdub wordt ingezet als promotiemateriaal op bijvoorbeeld open dagen en beurzen.

NHL-Lipdub
De organisatie van de Lipdub is in handen van vierdejaarsstudenten van de opleiding Communication & Multimedia Design. Initiatiefnemers Anne-Jan de Jong en Jaap Jan Osinga vertellen: "Het was niet makkelijk om een geschikt nummer te kiezen voor de Lipdub. Gelukkig stroomden na een grote oproep de verzoekjes binnen.

Na een selectie bleven vijf nummers over. Vervolgens kon iedereen stemmen op zijn favoriet." De meeste stemmen gingen naar het nummer 'Famous' van de Amerikaanse band Scouting For Girls. Jaap Jan: "Om het nummer geschikt te maken voor de Lipdub heeft latin-dj Praia Del Sol een speciale mix gemaakt van ‘Famous'. We zijn erg blij met het resultaat."