Normal_studenten_met_beperking_steeds_minder_tevreden_over_studiemogelijkheden

Studenten met een beperking of chronische ziekte ontvangen vanaf deze week 300 euro studietoeslag per maand. Dat is bijna 100 euro meer. Het college stelt deze verhoging voor aan de gemeenteraad en biedt hiermee extra steun aan deze studenten om een opleiding te volgen en af te maken. Die meldt Gemeente Utrecht.

Wethouder Linda Voortman van Werk en Inkomen: “Studenten met een beperking of chronische ziekte hebben vaak meer moeite om een studie te bekostigen. Bijvoorbeeld doordat zij niet ernaast kunnen werken. Door deze studietoeslag te verhogen, verlagen we de financiële drempel om te gaan studeren.”
 
Utrecht verhoogt hiermee voor de tweede keer in korte tijd de hoogte van de studietoeslag. Het afgelopen jaar heeft de gemeente gewerkt aan meer bekendheid aan de studietoeslag. In 2018 ontvingen nog 57 studenten de toeslag. In 2019 is dit aantal gestegen naar 164 studenten. De studietoeslag biedt studenten met een lichamelijke of geestelijke beperking of die chronische ziek zijn extra steun. De verhoging gaat met terugwerkende kracht in vanaf 1 januari 2020. Meer informatie en aanvragen kan via de webpagina over de individuele studietoeslag.
 
Door: Nationale Onderwijsgids