Normal_groente_gezond

Vandaag start bij HAS Hogeschool de Healthy Living Challenge Week waarin de hogeschool iedereen uitdaagt aandacht te besteden aan gezondheid. Aanleiding voor de challenge is de nieuwe bacheloropleiding Healthy Living die vanaf september 2019 bij HAS Hogeschool in Venlo start. De focus van deze nieuwe opleiding ligt op het ontwikkelen van innovatieve concepten op het gebied van zowel voeding, leefstijl als leefomgeving om de gezondheid van mensen te verbeteren. Het gaat hierbij om het voorkomen van ziekten in plaats van het genezen ervan. Dit meldt HAS Hogeschool.

Er komt steeds meer aandacht voor de preventie van leefstijlgerelateerde ziekten. Omdat op het gebied van preventie nog veel uitdagingen liggen, is er een toenemende vraag naar professionals die hiermee aan de slag kunnen. Denk aan adviseurs, productontwikkelaars, ontwerpers en leefstijlcoaches. Healthy Living speelt hierop in en richt zich specifiek op onderdelen waar HAS Hogeschool door haar andere opleidingen veel expertise in heeft: voeding en leefomgeving. Op het gebied van leefstijl wordt er nauwe samenwerking gezocht met andere onderwijsinstellingen. 
 
HAS Hogeschool kiest bewust voor de vestiging in Venlo als standplaats. De regio Noord-Limburg heeft de ambitie in 2025 de gezondste regio van Europa te zijn op het gebied van wonen, werken en recreëren. Overheid, ondernemers en onderwijs hebben de krachten gebundeld om deze ambitie te bereiken en de komende jaren resulteert dit in allerlei projecten en campagnes. HAS Hogeschool sluit hier graag bij aan. Samenwerking zoeken met partnerbedrijven in de regio vindt de hogeschool daarom erg belangrijk. 
 
In het kader van de nieuwe opleiding start vandaag start de Healthy Living Challenge Week waarin HAS Hogeschool scholieren, studenten, docenten en andere geïnteresseerden uitdaagt om een week lang aandacht te besteden aan gezondheid. Aan de hand van haalbare doelstellingen wil de hogeschool iedereen laten ervaren hoe leuk en gemakkelijk het kan zijn om elke dag in je dagelijkse leefpatroon bezig te zijn met gezondheid. Sámen deze uitdagingen aangaan staat centraal, want samen sta je sterk. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids