Normal_geld_rekenmachine_belasting

De Inspectie van het Onderwijs heeft op dinsdag 5 juni 2018 het rapport ‘Toezicht op de financiële continuïteit van stichting HAS Opleidingen te ’s-Hertogenbosch’ gepubliceerd. HAS Hogeschool is naar aanleiding van dit rapport onder aangepast financieel toezicht geplaatst. Dit meldt HAS Hogeschool.

De aanhoudende groei, onverwachte bezuinigingen en de combinatie van negatieve exploitatieresultaten en investeringen in huisvesting vanuit de eigen liquide middelen heeft ertoe geleid dat HAS Hogeschool een liquiditeitsknelpunt heeft. Het liquiditeitstekort kan oplopen tot 3,5 miljoen euro aan het einde van het jaar en zou al in juli acuut worden, volgens de Inspectie.
 
HAS Hogeschool herkent door de Inspectie van het Onderwijs geconstateerde problematiek, schrijft de instelling in een persbericht. De school benadrukt dat de kwaliteit van het onderwijs niet ter discussie staat. Alle HAS-opleidingen zijn voldoende tot goed geaccrediteerd door de NVAO. Ook zou uit de jaarlijkse NSE blijken dat de studenten dik tevreden zijn met het onderwijs aan HAS Hogeschool.
 
Inmiddels heeft Has een verbeterplan aangeboden aan de Inspectie van het Onderwijs. Met dit verbeterplan beoogt de instelling in 2020 weer financieel gezond te zijn. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids