Normal_logo_logo1
Op vrijdag 23 en zaterdag 24 november zal de Jaarbeurs Utrecht in het teken staan van de BuitenlandBeurs 2018. Zo’n 100 internationale onderwijsinstellingen uit bijna evenzoveel landen zullen aanwezig zijn op de vierde editie van De BuitenlandBeurs. Dit meldt Buitenlandbeurs.nl.
De overheid stimuleert studenten steeds meer om internationale uitwisselingsprogramma's te volgen. Ook wil de overheid een weg naar het buitenland financieel aantrekkelijk maken voor studenten. Op De BuitenlandBeurs is alle informatie te vinden over studies, stages, vrijwilligerswerk en taalcursussen in het buitenland. Bezoekers kunnen bij de diverse stands informeel verschillende opties vergelijken en nieuwe ideeën opdoen.
 
 Naast de stands zijn er diverse sessies met tips over de voorbereiding, financiering en de dagelijkse praktijk van een verblijf in het buitenland. Centraal hierin staan de ervaringen van medestudenten die al ervaring hebben opgedaan in het buitenland. 
 
Onderzoek toont aan dat studenten met internationale ervaring gewild zijn op de arbeidsmarkt. Zij vinden sneller een baan én ontvangen een hoger startsalaris dan collegastudenten zonder internationale ervaring.
 
De BuitenlandBeurs vindt plaats op vrijdag 23 en zaterdag 24 november van 10.00 tot 16.00 uur. Toegang is gratis na registratie via www.buitenlandbeurs.nl.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids