Normal_knuffel_beer_mishandeling_kind_verdriet

Op 30 juli werden ArtEZ-docente Linda Olthof en haar zoontje Jimmy doodgeschoten in New York. De lichamen van Linda en Jimmy zijn uit Amerika gerepatrieerd en aangekomen in Nederland. Vrijdag is de uitvaartplechtigheid. De basisschool van Jimmy in Deventer, Dalton-school de Hagenpoort, bereidt hulpverlening voor aan de leerlingen. Dit meldt het AD.

De Hagenpoort is nu nog dicht voor de zomervakantie. Ouders zijn door de school op de hoogte gebracht van het overlijden van Jimmy en zijn moeder. Het nieuws heeft ouders en personeel van de school flink geschokt. De school krijgt veel vragen van ouders over hoe ze het nieuws moeten vertellen aan hun kinderen. Het bestuur heeft besloten deskundigen in te schakelen voor als de lessen weer van start gaan om kinderen te helpen bij hun verwerking.
 
Ook op ArtEZ, hogeschool voor de kunsten, is geschokt gereageerd op het overlijden van Linda en haar zoontje. Linda werkte al zeker tien jaar als bewegingsdocent bij de Toneelschool en de Danser/Maker opleiding.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids