Normal_hout__duurzaam

In de week van 13 tot en met 17 november aanstaande komen collega’s van Erasmus+ partnerinstellingen uit tien verschillende landen naar de Hanzehogeschool Groningen. De Erasmus+ International Staff Week is een jaarlijks terugkerend evenement. Dit jaar is het thema ‘The Sustainable University’. Dit meldt Hanzehogeschool.

Tijdens de week zullen het thema duurzaamheid in diverse invalshoeken aan bod komen. De Erasmus+ partnerinstellingen krijgen de gelegenheid om best practices en projecten in het kader van duurzaamheid te delen. De week wordt afgesloten met een bezoek aan FC Groningen. Deze organisatie dient als voorbeeld waar maatschappelijke betrokkenheid en duurzaamheid hoog in het vaandel staan.
 
De Hanzehogeschool wil in 2020 een voorbeeldrol vervullen als het gaat om duurzaamheid. In maart 2017 is de hogeschool daarom als eerste onderwijsinstelling gestart met The Green Quest. The Green Quest is een zoektocht naar oplossingen om groener en duurzamer te ondernemen, terwijl het ook besparingen op de bedrijfsvoering moet opleveren. Het project is een initiatief van Het Financieel Dagblad en BNR Nieuwsradio in samenwerking met ENGIE en SUEZ.  
 
Het Erasmus+ programma is bedoeld  om de internationale mobiliteit van studenten, docenten en andere medewerkers in het hoger onderwijs te stimuleren. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids