Normal_geld_briefgeld_munten

Eerstejaars studenten van de opleiding Bedrijfskunde MER aan de Hanzehogeschool in Groningen hebben een bijzondere prestatie geleverd. De ruim driehonderd studenten deden mee met de zogeheten ‘Onmogelijke Opdracht’, waarbij geld ingezameld werd voor de Voedselbank. Zij haalden in twee weken tijd ruim 52.300 euro op. Dat meldt de Hanzehogeschool.

Aan eerstejaars studenten van de hogeschool wordt elke jaar de 'Onmogelijke Opdracht' voorgeschoteld. Bij dit evenement is het de bedoeling dat de studenten zo innovatief en creatief mogelijk te werk gaan om onmogelijke taken toch mogelijk te maken. Voor studenten Bedrijfskunde MER waren er dit jaar in totaal 40 verschillende opdrachten bedacht door hun docenten.

De uitvoering van deze 'onmogelijke opdrachten' komt ten goede aan de Voedselbank Groningen, waarvoor zowel geld als goederen zijn ingezameld Om de opdrachten goed te kunnen doen, hebben de Hanze studenten nauw samengewerkt met de Voedselbank. Uiteindelijk is hun inzamelactie een groot succes geworden. Gisteren, donderdag 21 september, was de slotmanifestatie, die plaatsvond bij de Groningse Voedselbank. Daar presenteerden de eerstejaars hun activiteiten. Aan het einde van de bijeenkomst bleek de ingezamelde opbrengst hoger dan ooit te zijn.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids