Normal_klas__klaslokaal__leeg__schoolverlater__vo

Voor 300 studenten van de ICT-opleiding aan hogeschool Fontys in Eindhoven is er een oplossing gevonden voor het gebrek aan ruimte. Doordat er voor de opleiding maar liefst 500 studenten meer zijn aangemeld dan ven tevoren was ingeschat, was er op de hogeschool veel te weinig plek. Het bedrijf ISAAC internettechnologie schiet de studenten te hulp. Dat meldt het AD.

In totaal studeren er dit jaar 3.400 studenten aan de opleiding informatietechnologie aan de hogeschool Fontys, verspreid over zowel Eindhoven als Tilburg. ISAAC internettechnologie is een partnerbedrijf van de school en had op de begane grond van hun pand ruimte over. De samenwerking kan voor het bedrijf bovendien nuttig zijn wat betreft de naamsbekendheid.

Daarnaast is het bedrijf bereid om een actievere rol aan te nemen in het ondersteunen van het onderwijs, aldus directeur Max Hufkens. De studenten die in het bedrijfspand college krijgen, kunnen volgens hem werken aan allerlei projecten en opdrachten, bijvoorbeeld op het gebied van kunstmatige intelligentie en datawetenschappen.

Volgens directeur van Fontys ICT Ad Vissers is het voor de studenten toch best veel gevraagd om in een ander pand dan de school te studeren. “We weten dat het niet perfect is”, stelt hij vast. Maar zonder de hulp van het internettechnologiebedrijf had de hogeschool grote ruimtenood gehad, wat voor de studenten veel ongunstiger was geweest.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids