Normal_gymzaal

Drie docenten van de Haagse Academie voor Lichamelijke Opvoeding (HALO) hebben cijfers van toelatingstesten vervalst. De docenten gaven alle aankomende studenten het cijfer 7, omdat ze dachten dat alle studenten toch wel zouden worden aangenomen, ongeacht de uitslag van de test. Dit meldt NOS.

De HALO hanteert voor aankomende studenten toelatingstesten om de kwaliteit van de opleiding te garanderen. Volgens de docenten zijn de eisen hiervoor zodanig versoepeld, dat alle studenten worden aangenomen, ook al blijkt uit de test dat hun sportniveau onder de maat is. Uit protest gaven de docenten daarom alle studenten een zeven, en noteerden ze de echte cijfers op een schaduwlijst. Die vertelden een heel ander verhaal over het niveau van de nieuwe studenten.
 
Enkele weken geleden werd de HALO hierover op de hoogte gebracht. De school heeft de betrokken docenten direct geschorst. Hen hangt mogelijk een ontslagprocedure boven het hoofd. 
 
Vorige week stuurden gymleraren uit de regio al een brandbrief aan de HALO. Hierin uitten zij hun zorgen over de in hun ogen bedroevende kwaliteit van de HALO-stagiairs. Hun vaardigheden zijn onder de maat en dat heeft negatieve gevolgen voor het onderwijs, vinden ze.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids