Normal_shelleco1

Het Blue Racing Team van Windesheim ontwierp de innovatieve Blue Bolt en doet met deze duurzame auto mee aan de Shell Eco-marathon in Londen. De wedstrijd is opgedeeld in meerdere categorieën en vindt plaats van 22 tot en met 28 mei. Het Blue Racing Team van Windesheim doet mee in de klasse ‘Urban concept’. In 39 minuten moeten de auto’s tien rondjes over een circuit in de buurt van het London Aquatics Centre rijden, op een ingestelde snelheid van ongeveer 30 kilometer per uur. Vervolgens beoordeelt een jury de deelnemers op efficiëntie van hun energiegebruik, uitgedrukt in het aantal kilometers per liter brandstof. Dit meldt Windesheim.

Het team dat de zeer zuinige Blue Bolt ontwierp, bestaat uit een twintigtal studenten van diverse opleidingen van Windesheim. De opleiding Industrieel Product Ontwerpen (IPO) maakte het ontwerp, de opleidingen Werktuigbouwkunde en Elektrotechniek produceerde vorig jaar de auto en studenten van de opleiding Communicatie verzorgen op een eigen website in woord, beeld en film de berichtgeving en promotie van de auto. Dit jaar perfectioneerde een vernieuwd team de auto, onder begeleiding van docenten. De studenten zijn van de opleidingen Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek en Technische bedrijfskunde.

Windesheim heeft inmiddels een traditie op het gebied van duurzaam ontwerpen. Sinds 2007 bouwden studententeams al menig technisch innovatief en duurzaam voertuig, van solarboot tot raceauto. De eerste keer dat Windesheim meedeed aan de Shell Eco-marathon was in 2015.

Het doel van het Windesheimteam is om tijdens de Shell Eco-marathon in Londen bij de top zes te eindigen. Dat is een forse ambitie gezien het grote aantal deelnemers van ongeveer 200 teams van hogescholen en universiteiten uit heel Europa waaronder die van Delft en Twente.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids