Normal_nederlandse_vlag__vlag__nederland

Hogeschool Windesheim organiseert tijdens het Bevrijdingsfestival Zwolle voor de vierde keer op rij het Windesheim Theater. Naast veel livemuziek zijn er colleges van radio- en televisiepresentator Erik Corton en oorlogscorrespondent Arnold Karskens. Dit meldt Windesheim.

Het programma in het Windesheim Theater begint met een speciale aflevering van de collegereeks Uitgelicht van de opleiding Journalistiek. Te gast is oorlogscorrespondent Arnold Karskens. Het programma biedt vervolgens voor elk wat wils, met als afsluiting om 21.30 uur een Silent Disco. Naast verschillende bekende namen treden talentvolle studenten en medewerkers van Windesheim op die met zang, dans, comedy en poëzie hun visie geven op het thema ‘Vrijheid in de breedste zin van het woord’.

Uitgelicht is een gastcollegereeks georganiseerd door studenten van de opleiding Journalistiek van Windesheim. Tijdens elke editie is een inspirerende journalist te gast die een inkijkje geeft in zijn of haar journalistieke carrière. Onder andere Matthijs van Nieuwkerk, Eva Jinek en Twan Huys waren al eens te gast op Windesheim. Tijdens het Bevrijdingsfestival Zwolle is oorlogsverslaggever en onderzoeksjournalist Arnold Karskens te gast in het Windesheim Theater voor een interactief college.

"Vrijheid voor de een, betekent soms zelfs onvrijheid voor de ander." De tegenstelling in deze stelling en de vraag hoe we daar mee om kunnen gaan, vormen de basis voor het Vrijheidscollege van Eric Corton, dat om 14.45 uur begint in het Windesheim Theater. Tot en met 5 mei 2017 vinden in tien provincies in Nederland diverse Vrijheidscolleges plaats: lezingen over de fundamenten van onze democratie.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids