Normal_pil_anticonceptie_voorbehoedsmiddel

Bureau Studentenartsen van de Universiteit van Amsterdam (UvA) heeft een online keuzehulp anticonceptie gelanceerd. De keuzehulp informeert vrouwelijke studenten over de beschikbare anticonceptiemethoden en helpt bij het maken van een keuze daaruit. Dit melden UvA en Het Parool.

Via een aantal vragen kunnen studentes zien welke vorm van anticonceptie het beste bij hen past. Volgens het bureau is deze informatie betrouwbaar en niet beïnvloed door de farmaceutische industrie, zoals dat vaak wel het geval is bij andere online informatie over anticonceptie.
 
Naast de keuzehulp kunnen studentes op de website ook terecht voor achtergrondinformatie over anticonceptie. “Het doel is van de online keuzehulp vrouwen te informeren over de mogelijkheden en methoden, zodat zij beter geïnformeerd de spreekkamer binnenkomen en we tot een gerichter anticonceptieconsult komen”, zegt studentenarts Peter Vonk. Hij wijst erop dat een consult bij de huisarts nog steeds doorslaggevend moet zijn in de uiteindelijke keuze voor de methode van anticonceptie.
 
Bureau Studentartsen timmert al decennia aan de weg in de zorg voor de studenten. Zo publiceerde het bureau begin dit jaar nog een protocol waarin wordt ingegaan op het signaleren van suïcide onder studenten. Het protocol dient ter preventie van suïcide en het bespreekbaar maken van psychische problemen.  
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids