Normal_inholland_hogeschool

Vorige week is het nieuwe composietenlaboratorium van Inholland Delft geopend. Inholland Composites is een kenniswerkplaats waar studenten, docenten en het bedrijfsleven aan innovatieve projecten werken. Hiermee worden onderwijs en onderzoek ondersteund. Dit meldt Hogeschool Inholland.

Gerard van Oosten, vestigingsdirecteur van Inholland Delft: “We willen met Inholland Composites een bijdrage leveren aan Randstedelijke en zelfs internationale vraagstukken. Zo creëren we een leeromgeving waar studenten bezig zijn met innovatieve oplossingen.” De kenniswerkplaats springt in op de veranderingen in werkveld en onderwijswereld, zoals een leven lang leren en regionale innovatie. Studenten leren er de juiste competenties en maken kennis met de praktijk. Docenten van Inholland kunnen onder andere kennis rondom composiet materialen verzamelen, delen en valoriseren, en toegepast onderzoek uitvoeren.
 
De hogeschool en het bedrijfsleven werken nauw samen, en de ondernemers bepalen daarbij wat er nodig is. Vanuit de bedrijven is al van verschillende kanten interesse getoond. Het streven van de kenniswerkplaats is dat studenten, docenten en bedrijfsleven naast elkaar werken zonder hiërarchische structuur.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids