Foto: Fontys Hogescholen

Guus Hiddink is op 13 december te gast in het Fontys Denk Groter Debat. De voormalig succescoach van onder andere PSV, het Nederlands elftal, Zuid-Korea en Chelsea gaat in het Muziekgebouw Eindhoven in gesprek met onder andere studenten van Fontys Sporthogeschool en Fontys Economische Hogeschool Tilburg. Dat meldt Fontys Hogescholen.

Guus Hiddink won als trainer van PSV eind jaren tachtig in drie jaar tijd drie landstitels, drie keer de KNVB-beker en éénmaal de Europacup 1 (de voorloper van de Champions League). In 2014 werd Guus Hiddink opnieuw bondscoach van het Nederlands elftal. Die nieuwe periode bij Oranje liep uit op een bittere teleurstelling. Het Nederlands elftal kende een dramatische start in de kwalificatiereeks voor het WK in Frankrijk en Guus Hiddink werd ontslagen, een dieptepunt in zijn carrière. Afgelopen seizoen nam Hiddink als interim manager het elftal van Chelsea onder zijn hoede.

Hiddink wordt in voetballand vooral geprezen als een uitstekende people manager. Samen met Rinus Michels, Ernst Happel en Louis van Gaal wordt hij gerekend tot de Grote Vier, coaches die triomfen vierden met Nederlandse clubs en die ook buiten de landsgrenzen succesvol waren.

De prestatie met voetbaldwerg Zuid-Korea tijdens het WK in 2002 leverde Guus Hiddink in Korea een heldenstatus op. Hij mag zich ereburger van Seoul noemen, het stadion in Gwangju is omgedoopt in het Guus Hiddink Stadion en hij kreeg een eredoctoraat van de Universiteit van Seoul. Bij Nederlandse handelsmissies naar Zuid Korea wordt Guus Hiddink nog altijd als troef ingezet.

Het Denk Groter Debat met Guus Hiddink vindt plaats op 13 december, om 15.30 uur, in het Muziekgebouw Eindhoven. Het Denk Groter Debat met Guus Hiddink is gratis toegankelijk, aanmelden is wel verplicht.

Denk Groter Debatten zijn ontmoetingen tussen Fontysstudenten en aansprekende toppers uit politiek, het bedrijfsleven, entertainment, politiek en sport. Insteek van de debatten is studenten te inspireren en te motiveren het beste uit zichzelf te halen en ze te betrekken bij actuele, maatschappelijk relevante onderwerpen. De Denk Groter debatten worden gepresenteerd door Marcel van Herpen. In de afgelopen seizoenen waren onder andere Mark Rutte, Ruud van Nistelrooij, prinses Laurentien, Daan Roosegaarde, Guus Meeuwis, Mart Smeets, Theo Maassen, Peter Heerschop en Paul de Leeuw te gast.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids