Hogeschool NHTV, Foto: G.Lanting (eigen werk) CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons

Op 1 september opent NHTV het academisch jaar in de Grote Kerk in Breda. Dat doet de hogeschool met een speciaal programma ter ere van haar 50-jarig bestaan. Commissaris van de Koning uit Noord-Brabant Prof. Wim van den Donk is daarbij aanwezig om het succes van de hogeschool te roemen binnen het ondernemerschap in de provincie Noord-Brabant. Dit meldt hogeschool NHTV.

NHTV werd in 1966 opgericht en heette voluit Nederlands Wetenschappelijk Instituut voor Toerisme en Recreatie (NWIT). In 1987 fuseerde het NWIT met de Verkeersakademie Tilburg (VAT) en werd toen de Nationale Hogeschool voor Toerisme en Verkeer (NHTV). In 2001 kreeg de hogeschool een nieuwe naam: NHTV Internationaal hoger onderwijs Breda. NHTV hoopt, dat aankomende wetgeving het mogelijk maakt om in internationale context de naam university te mogen voeren, omdat Nederlandse HBO-instellingen nu in feite op internationale achterstand staan.

In het 50-jarig bestaan groeide de hogeschool uit tot een businessgeoriënteerde hogeronderwijsinstelling die zowel in Nederland als internationaal wordt gezien als gerenommeerde kennisinstelling. Al jaren staat NHTV in de top-3 van de beste hogescholen van Nederland en kreeg de hogeschool internationale erkenning van de World Tourism Organization, de World Leisure Organization en de International Facility Management Association.

NHTV heeft op dit moment vier locaties in Breda, zo'n 7.700 studenten uit meer dan 60 landen, 17 opleidingen in acht vakgebieden en maar liefst 27.000 alumni. Bovendien is NHTV de enige hbo-instelling in Nederland die naast hbo-opleidingen ook wetenschappelijk onderwijs aanbiedt.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids