Normal_beginner-hardlopen_rennen

De afdeling Sport & Bewegen van de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) is samen met partners uit Oost-Nederland de ‘sport- en beweegalliantie’ gestart. Dit is een netwerk voor kleinschalige samenwerkingen op het gebied van vitaliteit en sport. Dit meldt Nijmegen Business.

De organisaties willen kennisontwikkeling, onderwijs en ondernemerschap koppelen. Het thema hardlopen bleek als gemeenschappelijke factor een mooi startpunt voor de samenwerking. Op de vijf locaties van fysiotherapiepraktijk De Fysioo werd het hardlopen van cliënten geanalyseerd op basis van videobeelden. Wat miste in deze hardloopanalyse, was een objectieve beoordeling hiervan. Sport Medisch Adviescentrum HAN-Seneca kon hierop inspringen door een loopband beschikbaar te stellen waarmee de voetafwikkeling wordt gemeten. Deze analyse wordt gecombineerd met de analyse van de videobeelden om zo tot een hoogwaardiger hardloopanalyse te komen.
 
Studenten van verschillende studierichtingen vinden bij dit project een leerwerkplek. Op deze manier kunnen ze ervaring opdoen met toegepast praktijkgericht onderzoek. De ontwikkeling en testfase zijn in volle gang. Naast het gezamenlijke belang heeft iedere partij zijn eigen doelstelling. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids