Normal_hart

Op verzoek van specialisten van het Catharina Ziekenhuis hebben studenten van Fontys Hogeschool een 3D geprint model van een hart ontwikkeld. Met dit model wonnen de studenten de KIVI Award, de jaarlijkse prijs van de beroepsorganisatie van ingenieurs in Nederland. Dat meldt FMT Gezondheidszorg.

De hogeschool werd door een aantal klinisch fysici van het Catharina Ziekenhuis benaderd met de vraag of het mogelijk was om een realistisch 3D model van een hart te printen. Het verzoek werd door Fontys omgezet in een project voor studenten onder begeleiding van Sonja Voorn, docent bij Fontys Hogeschool Toegepaste Natuurwetenschappen, en Hein van de Vrande, docent bij Fontys Hogeschool Engineering. Zeven studenten mochten met het project aan de slag gaan.

Het project heeft een bruikbaar model opgeleverd, maar voldoet nog niet aan alle eisen van de opdrachtgevers. Zo zijn de holtes van het model niet volledig lekvrij. Dit probleem moet opgelost worden door een verdiepend multidisciplinair onderzoek van studenten van de hogeschool. 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids