Normal_basketbal_sport

Voor een flink aantal studenten van de Johan Cruyff University wordt 2016 een mooie sportzomer. Tijdens de Rio2016 Olympische Spelen vertegenwoordigen zij Nederland. Dit meldt de Hogeschool van Amsterdam.

De studenten zijn actief in sporten zoals hockey, volleybal, paralympische sprint en paralympische basketbal. Vanuit de Johan Cruyff University hebben zij de mogelijkheid om topsport en een full-time studie te combineren. Aan de Johan Cruyff University kan de opleiding Sportmarketing gevolgd worden, een leerroute van de hbo-opleiding Commerciële Economie. Om toegelaten te worden moet de student deel uitmaken van de nationale top in zijn sport in zijn leeftijdsklasse.
 
Er zijn Johan Cruyff Universities in Amsterdam, Groningen en Tilburg. Deze drie Johan Cruyff Universities zijn onderdeel van hogescholen die sport hoog in het vaandel dragen. Het diploma biedt een garantie voor de kwaliteit en het niveau van een vierjarige voltijd hbo-opleiding. Ook valt de Johan Cruyff University daarmee onder de reguliere wetgeving die geldt in het hbo voor bijvoorbeeld studiefinanciering.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids