Logo_logo_download

Het Groot Nederlands Studenten Kampioenschap is qua evenement van start gegaan, nu het sporten nog. Zo'n 1800 studenten zullen dit weekend naar het Zernike complex te Groningen afreizen om hier hun eigen stad te vertegenwoordigen. Groningen zal veranderen in het strijdtoneel voor sportende, studerende Nederlanders in het Groot Nederlands Studenten Kampioenschap (GNSK). Uit een overall klassement zal naar voren komen welke stad de ‘Beste studenten sportstad van Nederland’ is.

Met maar liefst acht vaste sporten, negen keuze sporten en drie demonstratie sporten de grootste editie van het GNSK tot nog toe. Het bestuur is er klaar voor, het sportcentrum is er klaar voor en nu de sporters nog. Aan het einde van dit weekend weten we welke stad de ‘Beste studenten sportstad van Nederland 2016’ is. Zij kunnen de mogelijkheid krijgen om Nederland te vertegenwoordigen op de European Student Championships.

Iedereen is van harte uitgenodigd om te komen kijken bij alle verschillende sporten. Op de website www.gnsk.nl is het programma met bijbehorende locaties te vinden. 

De Nationale Onderwijsgids is mediapartner van het GNSK.

© Nationale Onderwijsgids