Normal_ba_2016

De studente Maartje Bode van de opleiding Food Design & Innovation van HAS Hogeschool Den Bosch wint dit jaar de studentenprijs voor innovatieve voeding van het Voedingscentrum. Haar duurzame en gezonde snack kan bijdragen aan een gezonder en duurzamer eetpatroon. Dat meldt het Voedingscentrum.

‘Pof jij even’, met die slogan introduceert Maartje Bode haar snack, met als doelgroep werkende vrouwen. De aanwezigen van de wedstrijdmiddag konden de snack ook proeven. Bode had twee varianten gemaakt met de smaken honing-vanille en kerrie. Geserveerd in zelfontworpen doos met daarin drie zakjes. De jury was erg te spreken over het totaalconcept en vond dat het product goed past bij de toenemende aandacht voor peulvruchten. De prijs werd aan Maartje Bode uitgereikt door Gerda Feunekes, directeur van het Voedingscentrum.

De inzendingen werden beoordeeld door een professionele jury met vertegenwoordigers van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en het ministerie van Economische Zaken, de koepel van levensmiddelenfabrikanten FNLI, de Consumentenbond, Lidl en het Voedingscentrum. De beste ideeën voor nieuwe supermarktproducten dragen bij aan een gezonder en duurzamer eetpatroon van de consument, zijn goed wetenschappelijk onderbouwd én verkoopbaar.
Meedoen aan de Bachelor’s Award is voor de meeste foodgerelateerde opleidingen in Nederland vaste prik. Dit jaar kwamen er dertig inzendingen van studenten van acht opleidingen. De bedenkers van de acht beste en meest innovatieve oplossingen gaven hun powerpitch tijdens een mini-symposium in Corpus Experience in Oegstgeest.

Naast het winnende concept waren er inzendingen voor een zeewierrijk ontbijtproduct (ChrunchSea), een yoghurtvervanger op basis van peulvruchten (Peulpower), een vleesvervanger van kikkererwten, boekweit en spirulina (Weed Nuggets), een snack van lupinebonen (Beanuts), een kindertoetje op basis van groenten (Groentje Geluk), een spread op basis van insecten (Sauterelle Spread) en een alternatief voor rookworst gemaakt van verschillende soorten vis met MSC-keurmerk (Rookvis).

© Nationale Onderwijsgids