Normal_woordenboek_engels

Avans Hogeschool wil als eerste hogeschool in Nederland dat alle toekomstige studenten afstuderen met voldoende kennis van de Engelse taal; namelijk Engels op B2 niveau. De hogeschool test voor aanvang van het studiejaar 2016-2017 alle toekomstige studenten op hun startniveau Engels. Het instroomniveau van de studenten moet liggen op Engels B1. Dat meldt Avans Hogeschool.

Het behalen van het niveau Engels B2 geldt voor alle studenten van de hogeschool. Welke opleiding de studenten volgen speelt hierbij geen rol. De hogeschool zal bij alle toekomstige studenten een Engelse taaltest afnemen om zo het startniveau te bepalen. De afname van de taaltest valt gelijk met het intakeproces dat loopt vanaf januari. “We gaan niet in het Engels lesgeven. We zijn een brede hogeschool voor iedereen. We vinden Engels wel belangrijk voor onze studenten, omdat de wereld verandert en de wereld vraagt om mensen die in het Engels over hun vak kunnen praten”, licht Bart van Woerkom, programmamanager van Avans, toe.

De hogeschool biedt studenten een bijscholingscursus in de zomerperiode. Wie na de taaltest niet blijkt te beschikken over het minimaal vereiste instroomniveau Engels B1, wordt geacht een zogeheten 'prep course' te volgen. De speciale cursus wordt ook tijdens het lopende studiejaar aangeboden. De verwachting van Avans is dat zo'n 10 procent van de eerstejaarsstudenten die zich dit jaar aanmelden het advies krijgen de cursus te volgen. 

© Nationale Onderwijsgids