Normal_xbox_gamen_gaming

Voor het eerst wordt in Nederland de nationale eSports-competitie voor studenten gehouden. Hierin gaan teams van Nederlandse hogescholen en universiteiten de strijd met elkaar aan in de game League of Legends. De wedstrijden worden gespeeld in bioscoop Vue Hilversum, uitgezonden op FOX Sports en zijn live te streamen. Vandaag vindt de eerste live-uitzending plaats. Dit meldt YoungCapital.

Het fenomeen eSports is wereldwijd immens populair en wint ook in Nederland aan bekendheid. YoungCapital verbindt haar naam drie jaar lang aan de Dutch College League en wil met de samenwerking laten zien dat competitief gamen niet zomaar een spelletje is, maar 'serious business' voor 'serious talent'. Suzanne van der Cammen: "Gamers beschikken over bijzondere kwaliteiten die voor werkgevers van grote toegevoegde waarde zijn, dat hebben we vaak gezien bij onze eigen kandidaten. De beste resultaten bereik je in eSports, net als op de werkvloer, alleen met talent, teamwork en toewijding."
 
Een belangrijk aspect van eSports is, net als bij voetbal, het gezamenlijk bekijken van de wedstrijden tussen topteams. De WK-finales van het spel League of Legends worden live gespeeld in enorme stadions voor de ogen van soms wel 40.000 man, terwijl miljoenen mensen de wedstrijd thuis streamen. Ook de Dutch College League is ter plekke of op afstand te volgen. De Dutch College League wordt uitgezonden en nabeschouwd door experts op FOX Sports. 
 
Meer informatie over de Dutch College League is te vinden op www.youngcapital.nl/dutchcollegeleague. Inschrijven kan ook via deze website.
 
© Nationale Onderwijsgids