Normal_winnares-george-verberg-stipendium-1024x694

Het George Verberg Stipendium 2015 is toegekend aan Ivanka Annot. Dat heeft wethouder Ton Schroor bekendgemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst in Academie Minerva. Het stipendium, dat bestaat uit een prijs van 10.000 euro, is in 2004 in het leven geroepen om jonge, talentvolle kunstenaars te stimuleren zich te ontwikkelen in het buitenland. Dat meldt gemeente Groningen.

De jury beoordeelde de vijftien inzendingen en selecteerde vijf kandidaten om hun inzending te presenteren. Daarbij werd niet alleen gelet op de inhoud van de plannen en de presentatie. Ook de drijfveren van de kandidaten en de te verwachten betekenis en impact van reis en verblijf voor het werk van de jonge kunstenaars speelden een belangrijke rol. Het college van Burgemeester en wethouders heeft de voordracht van de jury overgenomen.

De jury bestond uit George Verberg, naamgever stipendium, Dorothea van der Meulen, dean Academie Minerva, Robin Punt, hoofd Autonome Beeldende Kunst/ Frank Mohr Institute, Cor Groenenberg, docent Autonome Beeldende Kunst, en Jacco Oliver, docent Frank Mohr Institute.

Het George Verberg Stipendium is in 2004 door het stadsbestuur van Groningen in het leven geroepen ter gelegenheid van het afscheid van George Verberg als directeur van de NV Nederlandse Gasunie. Het stipendium is bedoeld voor studenten en pas afgestudeerden van de bachelor Autonome Beeldende Kunst en masters MFA Painting en MFA Media, Art, Design & Technology (MADtech) van Academie Minerva, Hanzehogeschool Groningen. De gemeente Groningen wil hiermee de ontwikkelings-mogelijkheden voor jonge, talentvolle kunstenaars versterken. 

© Nationale Onderwijsgids