Logo_k_j6lclk

Op het terrein van CAH Vilentum is het Green Venture Lab geopend. Het Green Venture Lab is de broedplaats voor innovatief ondernemerschap in de agribusiness. Het Green Venture Lab levert een compleet aanbod van onderwijsactiviteiten, netwerken en actieve ondersteuning en coaching van starters. Hiermee wil CAH Vilentum ondernemerschap stimuleren en startende ondernemers faciliteren zodat ze nog beter kunnen ondernemen. Dat meldt provincie Flevoland.

Studenten van CAH Vilentum hielden elevator pitches. De ondernemerschaps studenten presenteerden in maximaal vijf minuten hun onderneming. Na de pitches en de opening konden de bezoekers het nieuwe pand bekijken. Rieke de Vlieger, directeur CAH Vilentum over het Green Venture Lab. "Ondernemen zit in het DNA van CAH Vilentum. Onze studenten zijn bedrijfsopvolgers, gaan werken in allerlei ondernemingen of starten zelf bedrijven. En velen van hen doen dat al tijdens hun studie. Met het Green Venture Lab willen we daar nog een extra impuls aan geven, passend in een gemeente en een provincie die de uitdagingen van de innovatieagenda van de topsector Agro & Food omarmen."

Ondernemers, professionals, start-ups en studenten kunnen elkaar binnen Green Venture Lab ontmoeten en op projectbasis gezamenlijk activiteiten oppakken. Het lab stimuleert innovatief ondernemerschap: ontmoeten, inspireren en ondernemen staan hierbij centraal.

Provincie Flevoland is co-financier van Green Venture Lab omdat zij een bijdrage wil leveren aan het innoverend vermogen van ondernemers in Flevoland. Gedeputeerde Jan-Nico Appelman: "Het Green Venture Lab sluit mooi aan bij de ambities van de provincie om innovatief ondernemerschap te stimuleren. Zeker in de agrofoodsector liggen volop kansen. Studenten en bedrijven kunnen daarmee samen aan de slag. Ze kunnen hier experimenteren en van elkaar leren. Deze broedplaats is een geweldige aanwinst voor Flevoland." Daarnaast hebben vijf partners zich verbonden aan het lab (Rabobank, Agrojobs, NNRGY Crops teelt, Hajé, Golden Egg Check). Zij leveren zowel een financiële als een inhoudelijke bedrage. 

© Nationale Onderwijsgids