Logo_hanzehogeschool_logo

Op woensdag 25 november vindt de eerste International Business Talent Ceremony plaats bij de Hanzehogeschool Groningen. Rob Verhofstad, lid van het College van Bestuur, reikt de certificaten uit aan de acht kandidaten die succesvol hun afstudeerstage én traineeship hebben afgerond bij een bedrijf in de provincie Groningen. De ceremonie is ook een netwerkbijeenkomst voor bedrijven die met succes aan het IBT-programma hebben deelgenomen én voor bedrijven met internationale ambities die belangstelling hebben voor het International Business Talent programma.

Het International Business Talent programma is een uniek concept van de Hanzehogeschool Groningen. Geselecteerde topstudenten gaan na hun afstudeerstage als young professional aan de slag als trainee. Tijdens dit traineeship van vier maanden implementeren ze hun advies. De studenten worden van tevoren gescreend op onder meer interculturele communicatievaardigheden en ondernemerschapskwaliteiten. Tijdens het traineeship worden ze intensief begeleid en gecoacht.

Het programma richt zich op het midden- en kleinbedrijf in de provincie Groningen. Bedrijven met internationale ambities kunnen zich aanmelden voor het IBT-programma en zo in aanmerking komen voor een topstudent die hun internationale plannen naar een hoger niveau tilt.

International Business Talent is een honours afstudeerprogramma. Honoursprogramma's van de Hanzehogeschool Groningen dagen ambitieuze studenten uit om hun talenten daarvoor in te zetten en zich te ontwikkelen tot excellente professionals, met betrokkenheid en oog voor de wereld om hen heen.

Het International Business Talent programma is medegefinancierd door de Provincie Groningen en gericht op het inzetten van studenten van de opleidingen communicatie, media en IT, marketing management en international business om de internationalisering van Groningse bedrijven te bevorderen. Vanuit de Hanzehogeschool wordt het IBT-programma geleid vanuit het Kenniscentrum Ondernemerschap.

De ceremonie vindt plaats op woensdag 25 november bij de Hanzehogeschool in de VanOlstToren (Zernikeplein 7) vanaf 16.45 uur met aansluitend een netwerk diner en duurt tot circa 19.00 uur. Geïnteresseerde bedrijven zijn van harte welkom. Aanmelden kan via www.hanze.nl/ibt.

© Nationale Onderwijsgids