Floriade Expo 2022 start traineeship voor studenten en young professionals

Floriade Expo 2022 start op 4 april de ‘Floriade Traineeship Research & Innovation’. Een bijzonder programma voor afstuderende studenten en young professionals die zich een half jaar lang in een internationaal levend laboratorium verdiepen in de vraag wat is er nodig voor Growing Green Cities. Dit meldt de Floriade. 

Als wij nu een traineeship zouden doen, hoe zou deze er dan uit moeten komen te zien? Vanuit deze leidende vraag heeft Floriade een Traineeship Research & Innovation ontwikkeld.

Persoonlijke ontwikkeling 

"Het is belangrijk dat studenten en young professionals de ruimte krijgen om hun unieke kwaliteiten in te zetten om gezamenlijk te werken aan Growing Green Cities. Dit traineeship focust zich daarom naast inhoudelijke kennisoverdracht en perceptieverandering ook op persoonlijke ontwikkeling", aldus de programmamanagers Dina el Filali en Quirine Winkler.

Het is een indrukwekkend programma met interessante en relevante onderwerpen die bijdragen aan de SDG’s van de VN. Persoonlijke ontwikkeling staat centraal. Studenten krijgen te maken met met complexe stedelijke vraagstukken. Uitdagingen die interdisciplinair, complex en dynamisch zijn pakken we hier met systeemdenken aan. Deelnemers krijgen een half jaar lang innovatieve oplossingen bij Floriade te zien.

Eigen talenten 

Deelnemers krijgen in het programma vooral de mogelijkheid om hun eigen talenten in te zetten voor het uitvoeren van onderzoek en voor het opzetten van innovatieve programma’s.

Door: Nationale Onderwijsgids