Normal_homo_gay

Een 25-jarige student uit Drachten is voor een stage afgewezen vanwege het uiten van zijn seksuele geaardheid. De student van de Hanzehogeschool Groningen was in eerste instantie aangenomen, totdat de christelijke onderneming via het Facebookprofiel van de jongen ontdekte dat hij een vriend heeft. De student, Bas van der Meer, kreeg daarop een mail van het bedrijf waarin staat dat hij toch is afgewezen. Dat meldt Omroep Friesland.

“Wij hebben iets gezien op de Facebookpagina en dat is je seksuele geaardheid en vooral het uitleven van die geaardheid (je hebt een vriend). Dat je die geaardheid hebt is niet het punt, maar het uitleven daarvan wel”, zegt het bedrijf groothandel De Boer Drachten in een verklaring. “Wij zijn een christelijk bedrijf en voor ons is dit een punt waar we ons niet mee verenigen mogen.”

De student was enorm geraakt door de mail met de reden van de afwijzing die het bedrijf naar hem stuurde en besloot zijn verhaal te doen op Facebook. “Een vriend hebben als man wordt anno 2015 blijkbaar nog niet door iedereen geaccepteerd. De mail die ik heb gekregen heeft mij diep geraakt. Ik word gediscrimineerd vanwege mijn seksuele geaardheid. Voor zover ik weet is dat een strafbaar feit in Nederland”, zegt Van der Meer op Facebook. De student laat weten dat hij het belangrijk vind om dit openbaar te maken. “Ik ben wie ik ben, en ik hoop dat het een boodschap is voor iedereen dat de homoacceptatie nog niet is wat het wezen moet”, aldus de student. Zijn Facebookbericht is inmiddels bijna 43.000 keer 'geliked' en ruim 48.000 keer gedeeld.

De eigenaar van het bedrijf zegt niet inhoudelijk in te willen gaan op de zaak. Tegen het AD noemde hij het wel “triest” en “laag” dat de situatie in de media is gekomen. Indien nodig wil de eigenaar de kwestie persoonlijk bespreken met de student.