Normal_zandvoort

Zestig studenten van de Technische Universiteit Eindhoven en Fontys Hogescholen willen met hun eigen gebouwde elektrische auto deelnemen aan de 24 uur van Le Mans. Ze presenteerden afgelopen weekend hun auto met de naam KP&T IM/e en het voertuig heeft een topsnelheid van 285 kilometer per uur. Dat meldt de NOS.

De KP&T IM/e is de snelste elektrische auto ter wereld en is in staat om binnen drie seconden een snelheid van honderd kilometer per uur te halen. De studenten hebben het doel om in het voorjaar het baanrecord voor elektrische voertuigen op het circuit van Zandvoort te breken. Daarnaast is het de bedoeling om mee te doen aan de 24 uur van Le Mans.

Jan Lammers is voormalig winnaar in Le Mans en helpt de studenten op weg. "Het is heerlijk om met ze te werken. Het zijn prachtige vrije denkers", zegt hij. Voordat ze mee mogen doen in Le Mans, zullen ze waarschijnlijk moeten wachten tot 2018. In 2017 is er namelijk nog geen plek voor de studenten. "Dat ze in 2017 niet mee mogen doen is even slikken voor de studenten, maar het is goed voor het leerproces dat ze nog een jaartje extra aan de bak moeten. Daar worden ze alleen maar beter van."

De nieuwe auto is deze week te zien op de Dutch Design Week.

© Nationale Onderwijsgids