Normal_vaccins

Het ministerie van Volksgezondheid heeft de subsidieregeling vaccinatie stageplaatsen zorg per 1 juli 2015 vernieuwd en het beschikbare budget verhoogd. Via de regeling wordt de vaccinatie van Hepatitis B van stagiaires in de zorg bekostigd. Er zijn enkele opleidingen toegevoegd aan de regeling. Dit meldt de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland. 

Mbo- en hbo-scholen die opleidingen in de zorg aanbieden zijn verplicht om studenten van deze studies een vaccinatietraject tegen Hepatitis B aan te bieden. Het VWS bekostigt deze vaccinatie. 
 
Het VWS heeft het beschikbare budget voor deze regeling verhoogd. Daarnaast is er een aantal nieuwe opleidingen toegevoegd. Onder meer stagiaires van de opleidingen Medewerker Steriele Medische Hulpmiddelen, Toegepaste Gerontologie en Verloskunde komen nu ook in aanmerking voor de regeling. 
 
Het VWS informeert alle onderwijsinstellingen over de vaccinatieregeling. In de correspondentie worden de onderwijsinstellingen onder meer gewezen op de aanbiedingsplicht die zij hebben. Want als de school subsidie ontvangt vanuit de vaccinatieregeling, dan zijn ze verplicht de betreffende studenten een vaccinatietraject aan te bieden. Daarbij baseert het ministerie zich op gegevens van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). De opleidingsaantallen van twee jaar geleden worden gebruikt bij het opstellen van een vooraf ingevuld aanvraagformulier. 
 
© Nationale Onderwijsgids