Normal_studeren_boeken_studieboeken

In vergelijking met voorgaande jaren wordt er deze zomer aan recordaantal tweedehands studieboeken online verkocht. Dit blijkt uit navraag van BNR aan Marktplaats en Bol.com. Marktplaats verwacht dat er op de website deze zomer een kwart miljoen studieboeken verkocht worden. Bol.com bevestigt deze verwachting. Dat meldt BNR.

Veel studenten verkopen hun studieboeken die ze niet meer nodig hebben online. Voor andere studenten scheelt dit een hoop geld, omdat de tweedehands boeken een stuk goedkoper verkocht worden, terwijl ze vaak nog zo goed als nieuw zijn. “Als je een nieuw boek wilt voor een tweedehands prijsje, dan is dit wel het moment”, zegt Jasper Teijsse van Marktplaats. Volgens Teijsse werden in juli bijna 200.000 boeken verhandeld. Hij verwacht dat dit in augustus zal stijgen naar een kwart miljoen. Dit is bijna 10 procent meer dan normaal, zegt Teijsse.

Dat er dit jaar zoveel meer studieboeken tweedehands gekocht worden heeft volgens Teijsse meerdere oorzaken. “Studenten staan volgens mij meer onder druk om snel te presteren. Ze zullen dus wellicht ook sneller switchen. Studeren wordt ook duurder, want je moet meer lenen.”Daarnaast is het kopen en verkopen van boeken in de afgelopen jaren heel normaal geworden. Volgens Teijsse groeit de vraag net zo hard als het aanbod. 

© Nationale Onderwijsgids