Normal_rss_entry-813

(ANP) - Steeds meer Nederlanders gebruiken online studiemateriaal op hun smartphone, tablet of laptop. Dat blijkt uit de jaarlijkse Samsung technologiebarometer. Van de deelnemers aan het onderzoek zegt 35 procent internet te gebruiken om te studeren.

Ook zouden volgens Samsung steeds meer mensen bereid zijn om voor online studiemateriaal de beurs te willen trekken. Het aantal mensen dat dit ook daadwerkelijk doet steeg ten opzichte van het vorige onderzoek uit 2014 met 10 procent.

Mensen die investeren in digitale educatie besteden daar relatief veel geld aan. Het gaat maandelijks om een bedrag van 10,76 euro. Dat is meer dan aan elke andere vorm van online content. Aan boeken besteden Nederlanders maandelijks 9,48 euro, mobiele games zijn goed voor 8,87 euro. Aan films en tv-programma’s is de Nederlander per maand gemiddeld 8,15 euro kwijt en aan online muziek 5,53 euro.

De Samsung technologiebarometer is gehouden in achttien landen en richt zich op technologiegebruik, gewoonten en het uitgavepatroon door volwassenen. In elk land werden duizend mensen ondervraagd.