Normal_studenten_ondernemers_jonge_ondernemers

In september opent de Internationale Business School Wittenborg haar deuren in Amsterdam. De onderwijsinstelling biedt diverse bachelor- en masteropleidingen aan. Het accent van het programma van International Business Administration  ligt op ondernemerschap met minors voor Familiebedrijven, Ondernemerschap in het Bedrijfsleven en Sales & Branding. De verwachting is dat de opleiding eind 2018 300 studenten telt. Dat meldt Wittenborg.

Initiatiefnemer en Dean van de Amsterdamse dependance Timo Timmerman: "In de vele jaren dat ik al meedraai in het onderwijs heb ik mij altijd wel verbaasd waarom er niet slimmer wordt samengewerkt en meer gebruik wordt gemaakt van online onderwijs en daarvoor geschikte nieuwe technologieën. Door als not-for-profit instelling de locatie aan het IJ in gebouw UP en docenten te delen met andere onderwijsinstellingen in binnen- en buitenland en door betaalbare accommodatie voor studenten aan te bieden proberen wij onderwijs toegankelijker te maken voor iedereen die graag in Amsterdam wil studeren."

Door het internationale karakter van de opleiding en de diversiteit van de studenten- en docenten populatie zou de volledig Engelstalige opleiding ook aantrekkelijk zijn voor Nederlandse studenten die ondernemer willen worden of een internationale carrière ambiëren. Afhankelijk van de persoonlijke situatie kan er op zes momenten in het jaar met de opleiding gestart worden.

Wittenborg is een University of Applied Sciences en een van de meest internationaal georiënteerde instituten voor hoger onderwijs in Nederland. Het Amsterdamse groeiscenario past in de actieve benadering van Wittenborg sinds de oprichting in 1987. De studenten worden gehuisvest in The Student Hotel, dat deze zomer haar tweede Amsterdamse vestiging in de Parool-toren opent.

© Nationale Onderwijsgids