Normal_geslaagd_afgestudeerd_slagen_diploma

De eerste lichting studenten is afgestudeerd op het Windesheim Flevoland. Vijf jaar geleden werd deze eerste hbo-instelling van Flevoland in het leven geroepen door het ministerie van Onderwijs, de provincie en de gemeenten Almere en Lelystad. Door de komst van de hogeschool in Almere moet het opleidingsniveau van de provincie omhoog gaan. Het is de bedoeling dat er meer hoogopgeleiden komen en blijven in Flevoland. Dat meldt NOS.

De eerste 134 diploma's zijn gisteren uitgereikt, maar hiermee is het doel nog niet behaald. “We zitten op het groeipad, maar zijn we er nog lang niet”, zegt directeur Rien Komen. Zo'n 1800 studenten volgen nu een opleiding op het Windesheim Flevoland. Het doel is om 5000 studenten te halen. Komen verwacht volgend jaar 1000 nieuwe studenten, maar om het doel te halen moeten dat er op den duur 1500 worden.

Om te kijken of de afgestudeerden ook daadwerkelijk in de provincie blijven, worden de alumni in de gaten gehouden via LinkedIn, zegt Komen. De directeur wil ook een netwerk opzetten van oud-studenten, die weer een rol kunnen spelen voor de huidige studenten.

Aanleiding om de hbo-instelling naar Almere te halen is dat Flevoland al jaren achterloopt op het landelijk gemiddeld opleidingsniveau. De hogeschool moet alleen meer hogeropgeleiden trekken, maar moet ook onderzoek doen voor de regio.

© Nationale Onderwijsgids