Normal_studenten_collegezaal_mooi

De Irving K. Barber British Columbia Scholarship Society stelt tien studiebeurzen beschikbaar voor Nederlandse studenten die in het studiejaar 2015-2016 in de Canadese provincie Brits-Columbia willen studeren. Deze Victory in Europe Scholarships hebben een waarde van 10.000 dollar per student. Dat meldt EP-Nuffic.

Minister Bussemaker is verheugd met dit beurzenprogramma, dat specifiek gericht is op Nederlandse studenten: “Deze studiebeurzen zijn een mooie kans voor Nederlandse studenten om in Canada te studeren. We hebben vorige maand in Canada met veel onderwijsinstellingen gesproken over onder andere studentenuitwisseling. Goed om te zien dat dit zo snel een vervolg heeft gekregen. Het is belangrijk voor studenten om internationale ervaring op te doen. Voor hun opleiding, maar zeker ook voor hun persoonlijke vorming.”

Freddy Weima, directeur EP-Nuffic: “Dit beurzenprogramma is een mooi vervolg op de hogeronderwijsmissie die vorige maand plaatsvond in Canada. Toen hadden ook de onderwijsinstellingen volop belangstelling voor samenwerkingsprogramma’s. Het beurzenprogramma geeft studenten een mooie kans op uitwisseling te gaan en een deel van hun opleiding in Canada te volgen. We nemen de beurs op in de Beursopener. Deze zoekmachine biedt een volledig overzicht van beurzen voor Nederlandse studenten die een studie of stage willen doen in het buitenland.”

Voor Canadese studenten zijn er komend studiejaar zeventig studiebeurzen beschikbaar voor een studie in Nederland. EP-Nuffic coördineert dit Liberation Scholarship Programma. Het wordt gefinancierd door het ministerie van Buitenlandse Zaken, het ministerie van Onderwijs en verschillende Nederlandse en Nederlands-Canadese bedrijven. Beide beurzenprogramma’s zijn in het leven geroepen om de bevrijding van Nederland te herdenken, zeventig jaar geleden. Canadese soldaten maakten toen deel uit van de geallieerde troepenmacht.

EP-Nuffic adviseert geïnteresseerde studenten snel te reageren. De deadline voor inschrijving is 15 juli aanstaande. Meer informatie over de beurs en de inschrijving is te vinden op de website van WilWeg en ook op www.ikbbc.ca.

© Nationale Onderwijsgids