Normal_applaus_hair

(Novum) - Musicalsterren en studenten protesteren maandag tegen de voorgenomen bezuinigingen op de Fontys Academie voor Muziek- en Musicaltheater in Tilburg. De leerlingen en oud-leerlingen van de school organiseren dan een reeks voorstellingen om aandacht te vragen voor de plannen om een aantal opleidingen samen te voegen.

Beroemde alumni, zoals Musical Award-winnaar Terence van der Loo en sopraan Maartje Rammeloo leveren een bijdrage aan het protest. Ook Amy Egbers, de dochter van Tom Egbers en Janke Dekker, is één van de studenten die maandag protesteert. De actie wordt verder gesteund door andere grote namen uit de Nederlandse theaterwereld, zoals Pia Douwes, Freek Bartels, Anouk Maas en Wieneke Remmers.

Het bestuur van de Fontys Academie wil drie verschillende opleidingen - musical, regulier en klassiek - omvormen tot één studie. De studenten zijn boos en bang, omdat de hoofddocenten met dit nieuwe model de kwaliteit van de opleiding niet meer kunnen garanderen. De musical- en muziekopleidingen zijn de meest succesvolle studies van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Vrijwel alle leerlingen die de afgelopen vijftien jaar afstudeerden kunnen goed rondkomen van hun optredens.