Normal_4915136655_b1d263edae_o

Google blijkt bij studenten van meerdere opleidingen één van de favoriete werkgevers te zijn. Alleen economie- en bedrijfskundestudenten verkiezen KLM boven Google. Dit blijkt uit een onderzoek van Universum Global onder ruim 12.000 studenten op 32 Nederlandse hogeronderwijsinstellingen. Vorig jaar was Google de favoriete werkgever onder de zakelijke en technische studenten. Dat meldt NRC.

Universum Global liet de studenten een top vijf maken, uit een lijst van zo'n 130 werkgevers, waar zij na hun studie het liefst aan de slag willen gaan. De drie favorieten blijken KLM, Google en Heineken te zijn. Werkgevers als Schiphol en Rijksoverheid blijken dit jaar minder in trek te zijn onder studenten. Techniekstudenten zien zichzelf het liefst werken bij Google, Philips en Shell. Waar vorig jaar nog de overheid en TNO ook nog in trek waren bij deze groep studenten, willen ze nu liever aan de slag bij Apple, Microsoft en KLM.

Dat Google in trek is bij studenten van meerdere opleidingen is niet zo gek. Het bedrijf wint regelmatig prijzen voor beste werkgever. Het Amerikaanse technologiebedrijf heeft 53.600 werknemers en de omzet in 2014 was 66 miljard dollar. Google is dan ook één van de meest gewilde werkplekken onder pas afgestudeerden. 

© Nationale Onderwijsgids