Foto geleverd door de EH

De Evangelische Hogeschool (EH) hangt een tekort van 126.000 euro boven het hoofd. Om de hogeschool te helpen hebben 250 studenten, oud-studenten, ouders, grootouders, familieleden en vrienden op 24 april een studentenactie georganiseerd. Tijdens de actie liepen de deelnemers tussen de 10 en 40 kilometer en lieten zich hiervoor sponsoren. Er is een bedrag van 18.000 euro ingezameld. Dit meldt de Evangelische Hogeschool. 

"Om de financiering van ons onderwijs ook dit cursusjaar weer mogelijk te maken, moest er bovenop de reguliere fondswerving een bedrag van € 126.000,- extra aan giften gegenereerd worden," vertelt Arjan Dekker, hoofd bedrijfsvoering. "De oorzaak daarvan ligt voornamelijk in de langdurende politieke onzekerheid rondom de invoering van het nieuwe leenstelsel en de consequenties die dat voor de aanmelding van studenten voor het Basisjaar heeft gehad."

De EH heeft al bezuinigd op personeelskosten en uitgaven om de financiën rond te krijgen. Daarnaast zorgden ook de medewerkers voor een verder terugdringen van het verwachte tekort. Het volledige team heeft er mee ingestemd om een gedeelte van hun inkomen niet te laten uitbetalen. Samen met het geld dat de studentenactie opgeleverd heeft, hoeft de EH daarom nog maar een gat van ruim 100.000 euro te dichten, in plaats van 126.000 euro. Voor het komend cursusjaar (2015/2016) verwacht de EH met het vertrouwde aantal studenten aan het Basisjaar te beginnen. 

© Nationale Onderwijsgids