Logo_hanzehogeschool_logo

Dinsdag 19 mei wordt verplegingswetenschapper Wolter Spaans geïnstalleerd als nieuwe lector Verpleegkundige Diagnostiek van de Hanzehogeschool Groningen. Het lectoraat is verbonden aan het Hanzehogeschool Centre of Expertise Healthy Ageing. Voorafgaand aan de lectorinstallatie vindt een minisymposium plaats over diagnostiek en moderne verpleegkunde. Dit meldt de Hanzehogeschool.

Het Lectoraat Verpleegkundige Diagnostiek onderzoekt de wijze waarop verpleegkundigen de gezondheidszorgproblemen en zorgvragen van een cliënt in kaart brengen. Zowel in het ziekenhuis, een verpleeghuis of in de thuissituatie. De onderzoekers kijken naar wat de beste manier is om tot een effectieve en efficiënte verpleegkundige interventie te komen. Het gebruik van technologische zorgondersteuning is hierbij een belangrijk onderwerp.

Voorafgaand aan de lectorinstallatie vindt het minisymposium Verpleegkundige Diagnostiek plaats. Onderwerpen tijdens dit symposium zullen zijn: van diagnostiek naar hoogwaardige zorguitkomsten, moderne verpleegkunde; van patiëntgericht naar familiegericht, verpleegkundige diagnostiek en mensen met een verstandelijke handicap en wederkerigheid en de kracht van eenheid in taal in de verpleegkunde. Aanmelding voor de lectorinstallatie en het symposium kan op www.hanze.nl/mei19

© Nationale Onderwijsgids