Normal_logo_logo-ep-nuffic
EP-Nuffic heeft de afgelopen maanden achter de schermen de websites www.nuffic.nl en www.nuffic.nl/en aangepast. De vernieuwde websites zijn op woensdag 7 januari de lucht in gegaan. EP-Nuffic is de organisatie die de gehele onderwijskolom in Nederland ondersteunt en adviseert op het gebied van internationalisering. Dit meldt EP-Nuffic. 
 
Het is de bedoeling dat bezoekers dankzij de nieuwe websites sneller en makkelijker de informatie kunnen vinden waar ze naar zoeken. Om dit te bereiken heeft de organisatie allereerst onderzocht wat de belangrijkste informatie is: oftewel naar welke informatie de meeste bezoekers zoeken. Via gebruikersonderzoek is vervolgens nagegaan hoe de informatie simpeler en beter gepresenteerd kon worden. De minder belangrijke of irrelevante informatie is zoveel mogelijk ingekort of geschrapt. 
 
Op de nieuwe websites staat de meestgezochte informatie weergegeven in vijf rode tabs op de homepage. 25 procent van de websitebezoekers komt voor een van de 5 'taken' die via deze tabs te vinden zijn. In 2015 blijft EP-Nuffic onderzoeken hoe de websites functioneren en of de vernieuwde websites beter zijn dan de oude. 
 
©Nationale Onderwijsgids