Normal_studiekeuze

Deze maand organiseren de Hogeschool van Amsterdam (HvA) en de Universiteit van Amsterdam (Uva) weer gezamenlijk een Keuze-3-daagse. De eerste bijeenkomst is op 7 januari 2015. Jongeren die zich oriënteren op een vervolgopleiding of studenten die hun huidige studie heroverwegen, kunnen terecht voor extra hulp bij het maken van een keuze door een coach. Dit meldt de HvA.

Jongeren die wel wat extra hulp kunnen gebruiken bij het kiezen van een opleiding, kunnen in Amsterdam een cursus volgen onder begeleiding van een coach. In de groepsbijeenkomsten worden eerst de interesses van de (aankomend) studenten bekeken en maken de deelnemers een studie- en beroepskeuzetest. Daarna ondernemen de cursisten zelf een aantal oriënterende acties zoals meelopen met een student of het interviewen van een beroepsbeoefenaar in de richting waarin ze interesse hebben. Dit moet leiden tot een gericht actieplan waarmee de jongeren uiteindelijk een weloverwogen keuze kunnen maken.

De groepsbijeenkomsten vinden plaats op woensdag 7 en woensdag 21 januari. Op de derde dag volgt een individueel gesprek met de studiekeuzecoach. In maart wordt de Keuze-3-daagse herhaald. Aanmelden of meer informatie opvragen kan bij Contact Studentenzaken op telefoonnnummer 020-5995858 (bereikbaar tussen 9.00 en 12.00 uur) of via e-mail: orientatiejaar@uva-hva.nl.

© Nationale Onderwijsgids